Zgodnie z zapowiedzią przeniosłem stronę waletów do domeny waleci.eu. Wybrałem domenę europejską "eu", gdyż Waleci mieszkają w całej Europie. No dobrze, przyznam się, domena europejska jest tańsza od polskiej. Może to sprawić pewne problemy na początku, gdyż z przyzwyczajenia będziemy pisali "pl". Sam 2 razy się tak pomyliłem. Jednak myślę, że szybko się przyzwyczaimy. Przy okazji zmieniłem firmę prowadzącą hosting. Stara firma w ciągu roku podniosła mi opłaty 600%.
Tak więc, aby wyświetlić główną stronę Waletów należy napisać:
waleci.eu, lub www.waleci.eu
Obecnie, pod starym adresem, umieściłem informację o zmianie adresu strony. Jednak ta informacja będzie istniała tylko do października, gdyż tylko do tego czasu mam wykupiony stary hosting.
Aby przyspieszyć dostęp do określonych treści, przygotowałem następujące subdomeny:
muzeum.waleci.eu
spotkania.waleci.eu
wspomnienia.waleci.eu
forum.waleci.eu
galeria.waleci.eu
Przed każdym z powyższych adresów można umieścić www., też będzie działać. Dokąd prowadzą te subdomeny, chyba nie muszę wyjaśniać. Osobiście wolę nawigować po serwisie, klikając na linki. Jednak, ludzie mają różne priorytety.
W czasie przenoszenia strony i bazy danych, mogły wkraść się jakieś błędy. Proszę o zgłaszanie mi wszelkich zauważonych błędów, najlepiej na tym forum.
Domena waleci.eu
Domena waleci.eu
Witold Jureczko
Wróć do „Dyskusja o Forum Waletów”